Plasele chirurgicale – Soluția completă pentru eventrații, hernii inghinale sau femurale

Aveți probleme cu scurgerile stomiale și aveți o colostomie?
mai 23, 2019
Retenția urinară și metoda avansată de recuperare a vezicii neurogene
iulie 5, 2019

Hernia este o afecțiune din ce în ce mai răspândită, de aceea trebuie să fie sesizată din timp astfel încât complicațiile ei să nu agraveze starea pacienților. Cele mai întâlnite hernii sunt cele inghinale, femurale și ombilicale. În România hernia este o patologie destul de importantă, afectând în special copii și vârstnicii, cu o pondere între 4% și 12% din populație din ultimele statistici efectuate. Herniile și eventrațiile se tratează chirurgical prin operație deschisă sau laparoscopic.

În chirurgia herniilor contemporană se folosesc din ce în ce mai des plasele chirurgicale pentru a întări zona anatomică inghinală slăbită ce a permis formarea herniei. Soluția completă pentru eventrații, hernii inghinale sau femurale este dată de către THT bio-science GROUP care vine în întâmpiarea medicilor chirurgi cu plase chirurgicale inovative și ușor de folosit datorită caracteristicilor sale.

Plasele chirurgicale SWING – CONTACT cu autofixare și plasele chirurgicale INTRA – SWING cu două fețe distincte (viscerală – non aderentă și parietală) sunt cele mai folosite plase chirurgicale de către medicii chirurgi. Printre acești chirurgi este și Conf. Dr. Valeriu Surlin de la SCJU Craiova care ne-a mărturisit de ce folosește acest tip de plase chirurgicale și care sunt beneficiile acestora în chirurgia herniilor.

Testimonial

Ce tip de hernii operați?

Herniile peretelui abdominal – hernii inghinale, femurale, ombilicale, de linie albă și eventrații postoperatorii. Numărul lor este variabil – aproximativ 30-40 pe an.

Ce tip de tehnică folosiți?

Pentru cura herniilor inghinale primare – în majoritate folosesc tehnica Lichtenstein, abordul laparoscopic total extraperitoneal în cazuri selectate (în special la pacienții care doresc o recuperare mult mai rapidă decât după operația Lichtenstein, hernii bilaterale). Pentru celelalte tipuri de hernii abord deschis sau laparoscopic în funcție de mărimea defectului, de numărul de intervenții anterioare, etc.

În cazul eventrațiilor procedeul Rives-Stoppa, separarea componentelor peretelui abdominal anterioara sau posterioara, intraperitoneal etc.

Care sunt motivele pentru care alegeți plasa Swing Contact?

Plasa Swing contact are avantajul unei poziționări facile datorită combinației dintre suplețe și formă, posibilitatea de alunecare este mult diminuată de prezența conurilor, ceea ce simplifică fixarea, dând astfel posibilitatea de a folosi mai puține fire de fixare transfixiante. La aponevroză (se pot folosi și lipiciuri biologice de diferite tipuri, dar fixarea cu fire transfixante reduce fenomenul de retracție a plasei care este unul deloc de neglijat).

În tehnica TEP pentru herniile inghinale primare, în special la cele recidivate, alunecarea și deplasarea plasei este mult diminuată de prezența conurilor pe ambele fețe ale plasei.

Ce este important într-o operație de acest tip?

Plasa chirurgicală “IDEALĂ” nu există încă, sigur că ea trebuie să facă față la numeroase deziderate începând cu tolerabilitatea materialului, riscul de durere cronică, infecție, retracție pe termen lung, incorporarea în structurile organismului, suplețe, rezistență etc.

Ce beneficii poate aduce o plasă chirurgicală potrivită?

În experiența mea personală, avantajele acestei plase s-au făcut simțite la tehnica TEP pentru herniile inghinale, unde plasa s-a dovedit ușor maniabilă, s-a poziționat relativ ușor, s-a aplicat perfect pe anatomia pacienților.”

Call Now Button