Incontinența urinară la bărbați

Rușine sau inconștiență?
aprilie 23, 2019
Aveți probleme cu scurgerile stomiale și aveți o colostomie?
mai 23, 2019

Incontinența urinară la bărbați

Cauze și soluții

Incontinența urinară este termenul folosit pentru pierderile accidentale sau involuntare de urină. Este o problemă deloc rară, deși se vorbește destul de puțin despre ea. Pot fi afectați atât bărbații, cât și femeile și poate fi trecătoare sau cronică. Această afecțiune apare cel mai des la persoanele în vârstă.

Cei mai afectați sunt bărbații, care o dată cu vârsta înaintată există posibilitatea să apară incontinența urinară. Principala cauză a pierderii de urină o constituie afecțiunile prostatei: adenomul sau cancerul de prostată.

În funcție de cauză, medicul poate să stabilească tratamentul incontinenței urinare. Acesta poate include de la simple exerciții, medicamente sau proceduri speciale, până la intervenții chirurgicale.

Incontinența urinară poate fi controlată urmând anumite măsuri eficiente. Dintre aceste măsuri enumerăm câteva cu care puteți controla cu succes pierderile involuntare de urină.

– Aportul zilnic de lichide – rezultate foarte bune se pot obține dacă porțiile de lichide sunt dozate pe tot parcursul zile, consumul acestora la intervale lungi de timp și evitarea lichidelor cu câteva ore înainte de culcare. Acest lucru nu trebuie să împiedice consumarea aportului de lichide recomandat organismului, deoarece poate conduce spre apariția altor complicații.

– Atenție la lichidele consumate – băuturile cofeinizate și cele carbogazoase irită vezica și agravează incontinența urinară, iar alcoolul are propietăți diuretice și crește numărul de vizite la toaletă. De aceea, aceste lichide trebuie să fie evitate pe cât posibil.

– Evitarea alimentelor intens condimentate – produsele foarte condimentate, cele acide, ciocolata și îndulcitorii artificiali pot agrava incontinența urinară cauzată de vezica hiperactivă.

– Reducerea nivelului de stres – stresul agravează această problemă frecventă în rândul bărbaților. Este recomandată practicarea unor tehnici de relaxare sau apelarea la proceduri de monitorizare a proceselor fiziologice și dobândire a controlului asupra acestora.

– Antrenamentul vezicii urinare – formarea unui ritm de funcționare a vezicii prin vizite din 30 în 30 de minute la toaletă, indiferent dacă nevoia de a urina este sau nu prezentă. Treptat trebuie mărit intervalul de timp.

Pentru bărbații care au incontinență urinară le sunt recomandate dispozitivele care să le faciliteze confortul și siguranța unei vieți normale. Aceste produse sunt: condoamele urinare autoadezive, condoame urinare cu bandă adezivă, sacul colector și centura pentru sacul colector.

Toate aceste produse oferă siguranță, libertate de mișcare și confort în viața de zi cu zi persoanelor cu incontinență urinară.

Mai multe informații despre fiecare produs găsiți în broșura atașată

Siguranța ta, grija noastră!