Rușine sau inconștiență?

A fost lansat primul Studiu de viață asupra pacientului stomizat din România
martie 22, 2019
Incontinența urinară la bărbați
mai 13, 2019

Spune nu incontinenței urinare și ia atitudine!

Din ce în ce mai multe femei suferă de incontinență urinară de efort. Incontinența urinară reprezintă pierderea involuntară de urină. Incontinența este un simptom care apare atât la bărbați, cât și la femei. Studiile arată că la femeile cu vârste cuprinse între 20 și 80 de ani, incontinența urinară apare cu o frecvență de 40%.

Cauzele care determină apariția acestui simptom pot fi:

• presiunea bruscă asupra vezicii urinare prin strănut/tuse,
• ridicarea de greutate,
• sarcină,
• infecția tractului urinar,
• leziuni ale colului uterin,
• ruptură de perineu,
• tumori ale vaginului,
• fibrom uterin,
• adenom de prostată,
• cancer de col uterin,
• traume ale coloanei vertebrale.

Simptomele incontineței urinare pot varia la fiecare persoană în funcție de gradul de severitate și pot fi un semn al infecției, pietre la rinichi, prostată mărită sau cancer.

Tratamentul recomandat de medic va depinde de cauza incontinenței urinare. Uneori, este posibil ca medicul să nu recurgă la soluția chirurgicală.

Însă, cea mai frecventă la femei este incontinența de efort care are ca ultimă soluție chirurgia. Aici intervine metoda benzilor folosite de chirurgi pentru a trata incontinența urinară apărută la femei în urma unei rupturi de perineu.

Montarea unei benzi transvaginale de orice fel este făcută doar la indicația și sub supervizarea unui medic chirurg abilitat pentru astfel de operații.

În cazul în care se apelează la acest tratament, contra incontinenței urinare, medicul trebuie să ia o decizie în ceea ce privește alegerea benzii transvaginale.

Astfel, benzile recomandate de Medical Express sunt cele produse de THT bio-science, partener în creșterea calității vieții pacientului. Benzile transvaginale produse de partenerul nostru sunt: Banda transvaginală Secured Vaginal Sling, Banda transvaginală Recto-Swing “Tension Free”, Banda transvaginală Cysto-Swing “Tension Free” și Banda transvaginală Swing “No Touch”.

Aceste dispozitive sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Mai multe informații despre fiecare bandă transvaginală în parte puteți să găsiți pe site la dispozitive pentru incontinență urinară sau în broșura atașată acestui articol.

 

Prevenirea incontinenței

Pentru prevenirea incontinenței urinare trebuie să se țină cont de anumite situații:

reeducarea peretelui perineal cu ajutorul exercițiilor Kegel, evitarea alimentelor iritante, renunțarea la fumat, evitarea obezității și a constipației, evitarea ridicării de greutăți și consumarea unei suficiente cantități de apă.

Sfatul nostru este ca atunci când depistați apariția unui simptom al incontinenței urinare, să consultați un medic specialist pentru tratarea specifică și personalizată fiecărei persoane.

Call Now Button