Pot să înot dacă am stomă?

Scleroza multiplă și probleme ale vezicii urinare
Herniile parastomale și cum să le gestionăm
[mashshare]

Pot să înot dacă am stomă?

Nu trebuie să evitați înotul doar pentru că aveți stomă – există multe modalități prin care vă puteți pregăti pentru înot.

Cum să vă pregătiți înainte de a merge la înot?

A avea stomă nu trebuie să vă descurajeze să înotați. Asigurați-vă întotdeauna că flanșa se lipește corect înainte de a intra în apă – acordați-i ceva timp după aplicare. Rețineți că apa poate afecta aderența, deci asigurați-vă că vă schimbați produsul mai frecvent dacă înotați.

Poate fi util să folosiți accesorii atunci când mergeți la înot, precum utilizarea unei bariere cum este spray-ul pentru bariera cutanata care ajută mai bine la lipirea flansei. Folosirea unei centuri speciale poate fi, de asemenea, foarte bună cum este centura Alterna, iar dacă sunteți îngrijorat de faptul că marginile flansei se dezlipesc de la apa, bandă elastică semiluna poate fi o soluție bună.

Este întotdeauna o idee bună să discutați cu asistenta medicală sau cu un specialist în stomaterapie dacă aveți întrebări. De asemenea, sunteți binevenit (ă) să contactați unul dintre specialiștii noștri în stomaterapie la numărul 0723 677 066.

Ce costume de baie ar trebui să folosiți?

Cel mai important lucru este să purtați ceva care vă face să vă simți bine. Unii oameni nu se feresc să-și arate sistemul stomic atunci când merg la plajă sau la piscină, în timp ce unii preferă să o acopere. Faceți ceea ce vă face să vă simți cel mai bine.

Atunci când vă cumpărați costumele de baie, cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi este să le probați înainte să cumpărați. Din păcate, cumpărarea de costume de baie de specialitate nu este o garanție pentru o potrivire bună. Pe de altă parte, este posibil să găsiți costume de baie obișnuite care să se potrivească perfect nevoilor dumneavoastră. De exemplu, vă recomandăm să vă uitați la un costum de baie dintr-o singură piesă, cu detalii sau modele în zona stomacului, pentru a acoperi sistemul stomic.

Pe plajă, un sarong poate fi o modalitate excelentă de a vă acoperi cu grație, fără a vă simți deranjat.

Și dacă doriți să purtați costum de baie din două piese – ar trebui să faceți acest lucru fără ezitare.

 

Vacanță plăcută!

 

Call Now Button