Sportul și stoma dumneavoastră

Simona, Consilier Relații Clienți
Ce este o stomă?
[mashshare]

O viață activă este cel mai de preț cadou pe care îl puteți face pentru dvs. și vestea cea bună este că: Totul contează!

 

Exercițiile fizice vă fac viața zilnică mai puțin dificilă. În special în prima lună după intervenția chirurgicală, când poate ajuta foarte mult la grăbirea recuperării, la fel activitățile fizice vă dau mai multă energie și vă face mai puternic și bine echipat pentru a face față cu boala.

Mai mult de atât, exercițiile pot preveni complicațiile care în caz contrar pot avea loc de la statul jos sau culcat prea mult timp.

Fiind în formă dispozitivul de protezare se potrivește mai bine

Un efect secundar mare al exercițiului – iar pentru mulți oameni acest motiv contează foarte mult – este pierderea în greutate și menținerea acesteia. Depinde de forma stomei dvs., pe un abdomen ferm, plat poate fi mai ușor de aplicat dispozitivul de protezare a stomei, ce reduce riscul de a apărea lichidul stomial care poate duce la diverse complicații.
Deci prin exerciții și prin pierderea în greutate este o șansă bună prin care puteți reduce câteva din problemele pe care le-ați putea avea.

Exercițiile vă măresc încrederea în sine

Când o să începeți să faceți exerciții o să simțiți imediat o îmbunătățire a conștiinței de sine. Exercițiile vă vor face să vă simțiți mai bine cu dvs. în moduri care depășesc aspectul și fizicul.
Această remarcă este foarte bună pentru creșterea încrederii în sine și vă poate ajuta prin oferirea de energie și curaj pentru a vă întoarce la modul de viață pe care l-ați avut înainte de intervenție.

Cum exercițiile pot reduce stresul?

O viață activă înseamnă o inimă puternică, o mai bună circulație a sângelui, o mai bună funcționalitate a plămânilor și o piele sănătoasă pe lângă multe alte lucruri benefice corpului.
De asemenea, poate crește încrederea în sine și dă mai multă energie per total. Asta vă poate ajuta împotriva stresului pe care îl puteți simți după operație.

Nu sunteți obișnuit cu exercițiile fizice?

Nu contează dacă nu ați făcut exerciții înainte; începând de acum este la fel de bine dacă ați fi început înainte de operație. Este o regulă simplă: începeți ușor, de la exerciții ușoare până la cele grele, gradual. Puteți începe cu o plimbare ușoară până la capătul blocului/casei.

Lucruri la care să fiți atent

Înainte să faceți exerciții fiți sigur că ați golit punga pentru o mai bună mișcare și pentru a reduce riscul apariției lichidului stomial pe piele. Fiți sigur că ați băut suficient de multe lichide înainte, în timpul și după exerciții.
Până când stoma și zona din jurul ei sunt în totalitate vindecate, activitățile intense vă pot provoca o hernie. Din nefericire trebuie să evitați orice ridicare grea timp de șase, nouă săptămâni după intervenția chirurgicală.
Mai târziu nu vor mai exista limite în ceea ce vreți să faceți, atâta timp cât sunteți precaut. Dar mereu trebuie să întrebați medicul sau asistenta stomaterapeut pentru a vă da voie să faceți exerciții.

Call Now Button